Skip to main content

‘Het zal allemaal wel loslopen, ik ben toch niet belangrijk genoeg dat ze mij aanvallen.’ Veel mensen denk zo, als het om cyberaanvallen gaat. Het zorgt ervoor dat ze soms niet goed met hun bestanden omgaan. Want waarom tijd steken in een back-up, als ze toch niet achter je aan komen?

Het tegendeel is echter waar. Een bedrijf wordt dan misschien niet doelbewust aangevallen; ook tijdens je dagelijkse werkzaamheden kun je heel eenvoudig een virus oplopen of malware of adware op je systemen krijgen. Phishingmails worden steeds professioneler en helaas wordt er op veel sites malware verstopt.

Over cyberaanvallen en back-up strategie

Een goede virusscanner zou dat moeten stoppen. Maar de ontwikkelingen in het verspreiden van virussen gaan zo snel, dat een virusscanner niet altijd helemaal up-to- date is. Vandaag kan het netwerk schoon zijn, maar morgen kunnen er 50 nieuwe bedreigen op het systeem staan. Die bedreigen kunnen je bestanden eenvoudig beschadigen, waardoor je ze niet meer kunt gebruiken. Met alle gevolgen van dien.

Net als dat mensen vaak pas ná een ongeluk een allrisk verzekering afsluiten, zien we dat na een aanval of als een systeem beschadigd is, organisaties pas gaan nadenken over hun back-up beleid en hoe ze in de toekomst dat probleem kunnen ondervangen.

Back-up beleid van groot belang

Een goed back-up beleid is essentieel voor je cybersecuritybeleid. Mocht je namelijk aangevallen worden, dan kun je nog altijd terug naar punt waar alles ‘schoon’ was en je bestanden onbeschadigd waren. Op deze manier zijn belangrijke data en bestanden gewoon toegankelijk en kun je toch blijven werken.

Maar hoe vaak moet je nu een back-up maken? Hoever moet een back-up teruggaan? Hoe zorgen we ervoor dat we altijd bij de back-up kunnen? En zeker niet onbelangrijk, hoeveel opslag ruimte kost dat en wat doet dat met de performance van mijn opslag? Met al deze vragen kan Storage Architects helpen. Samen met u kijken we naar de eisen die u stelt aan uw back-up en hoe we dat vervolgens kunnen implementeren en realiseren.

Ook al denkt u niet belangrijk genoeg te zijn om gericht aangevallen te worden, uw systeem loopt altijd risico dat het beschadigd raakt. Met een goede back-up zorgt u ervoor dat de schade door een aanval beperkt wordt en dat u organisatie kan blijven functioneren. Laten we dus nu de put dempen, voordat het kalf erin loopt.

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over onze opslag en back-up oplossingen.