Skip to main content

Storage Architects gaat voor SMG Groep uit Hasselt het storage en backup beheer uitvoeren. De SMG Groep behoort tot de top tien grootste grafische productiebedrijven van ons land met 120 medewerkers en een omzet van zo’n 19 miljoen euro.

“Voor onze productielocaties in Hasselt en Apeldoorn (digitaal) en voor Van Liere Media Emmen hebben we de laatste jaren de ICT functie zoveel mogelijk gecentraliseerd op de hoofdlocatie in
Hasselt,” legt Marthijn ter Averst, Algemeen Directeur bij SMG uit. “De samenwerking met Storage Architects is de volgende fase in de professionalisering en het verder optimaliseren van onze dienstverlening naar opdrachtgevers.”

Storage Architects richt als eerste de Managed Backupdienst binnen SMG in. We plaatsen Managed Backup appliances op de data locaties in Hasselt en Emmen en koppelen deze met ons beveiligd datacenter voor de remote kopie. Zodra deze fase is afgerond, gaan we onze Disaster Recovery as a Services (DRAAS) dienst bij SMG inrichten. Dat is om ervoor te zorgen dat alle bedrijfskritische applicaties een hoge beschikbaarheid krijgen.

Informatiebeveiliging

De SMG Groep behoort met 120 medewerkers en een omzet van zo’n 19 miljoen euro, tot de top tien grootste grafische productiebedrijven van ons land. SMG werkt voor gerenommeerde merkeigenaren die hoge eisen stellen aan Informatiebeveiliging. Dat wordt door jaarlijkse audits getoetst, bovenop de eisen die ISO 27001 en 27002 aan SMG stelt.

“Informatie is voor ons naast papier en inkt het derde productie component. Onze klanten stellen strengere eisen aan Informatiebeveiliging en daar komt het voldoen aan de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018, bij, “ vult Frits Ruwhoff, ICT Manager bij SMG aan. “We zijn al jaren met Informatiebeveiliging bezig, SMG is dan ook het eerste grafimediabedrijf in Nederland dat het certificaat voor Informatiebeveiliging ISO 27002 mocht voeren.”

“Storage Architects helpt ons daarbij, zij werken al 16 jaar voor de grafische industrie en zijn bekend met produktieworkflows, de systemen, de applicaties en de data.” We zijn dan ook erg verheugd dat we met SMG Groep gaan samenwerken. Als u nu wilt weten wat Storage Architects voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

One Comment