Skip to main content

Shared Storage voor Adobe Creative Cloud en Premiere Pro

Netwerk gebaseerde storage specifiek afgestemd op Adobe Premiere Pro en Creative Cloud werkgroepen. Lees er alles over in de Adobe Configuration Guide.

In deze gids wordt het volgende beschreven:

  • Hoe haal je het maximale uit Premiere Pro metadata velden;
  • Het gebruik van Shared Storage met Team Projects, lokaal en remote;
  • Hoe eenvoudig de media management tools in de EVO te gebruiken zijn om meer georganiseerd te werken;
  • Best Practices in configuratiemogelijkheden speciaal voor Premiere Pro;
  • De voordelen van “Project locking”.

Heb je vragen? Bel ons: 0591 67 03 40

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]

Netwerk gebaseerde storage specifiek afgestemd op Adobe Premiere Pro en Creative Cloud werkgroepen.

De Adobe Creative Cloud Suite biedt allerlei functionaliteiten om de samenwerking tussen de verschillende applicaties te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is “Dynamic Linking” tussen gedeelde sequenties en composities in Premiere Pro en in After Effects. Zo kunnen bijvoorbeeld last-minute wijzigingen in een animatie nog worden toegevoegd in een Premiere tijdslijn.

Een voorbeeld van een specifiek kenmerk van Adobe Premiere Pro is dat een Projectfile niet vanzelfsprekend netwerk geschikt is (‘network aware’). Hiervoor is Adobe Teamprojecten (‘Team Projects’) nodig. Met Teamprojecten kun je eenvoudig en snel meerdere versies maken en samenwerken aan gedeelde projecten in uitvoering. Editors en ontwerpers kunnen projecten delen zonder risico dat het werk wordt overschreven door een ander.

Of je nu met of zonder Teamprojecten werkt...

De EVO oplossing van Storage Architects heeft een “Projectlocking” functie. De EVO heeft “Sharebrowser” waarmee gebruikers automatisch hun projectbestanden kunnen ‘locken’ om ze te beschermen tegen overschrijven.

Andere gebruikers kunnen deze bestanden wel openen in ‘read-only’ modus en middels een ‘request’ schijfrechten aan hun collega vragen.

EVO Shared Workspace

Verder biedt de EVO mogelijkheden om media en projecten met alle bijbehorende metadata en commentaren te exporteren, rechtstreeks in Premiere Pro.

Met deze netwerk gebaseerde EVO Shared Workspace worden projecten centraal opgeslagen en worden duplicaten en het gebruik van verkeerde versies vermeden.

Meer weten?