Skip to main content

Wat zijn de data storage thema’s waar u mee zit?

U wordt als eindverantwoordelijke voor ICT geconfronteerd met een aanhoudende groei van data en data storage. Gebruikers die hoge eisen stellen aan snelheid en beschikbaarheid. ICT- en Storage Technologie die zich in rap tempo ontwikkelt. En Cloud. Ziet u door de bomen het bos nog?

We herkennen ons erg in deze vragen. Door onze ruime ervaring weten we dat er in veel organisaties een zelfde soort vraagstelling is. Hieronder hebben we voor u een aantal vragen opgeschreven die u ook vast herkent. Wilt u hier nu eens over sparren? Neem dan gerust contact met ons op!

Updates op vragen en antwoorden publiceren we regelmatig op Linkedin. Volg ons op Linkedin

Actuele thema’s en vraagstukken op het gebied van data storage:

Vraag 1
Mijn huidige data storage oplossing is verouderd en moet vervangen worden. Welke eisen moet ik stellen? En welke aanbieders en producten zou ik moeten overwegen? Meer weten!

Vraag 2

Ik heb een Postproductie omgeving en heb shared storage nodig voor mijn werkstations met AVID, Premiere en Final Cut. Welke data storage systemen kunnen 4K aan? Meer weten!

Vraag 3
Ik lees veel over “Public, Private en Hybrid Cloud”. Zou dit voor mij voordelen opleveren? Meer weten!

Vraag 4
Ik heb te maken met aanhoudende datagroei. Hoe beheer ik dit efficiënt(er)? Meer weten!

Vraag 5
Het maken van backups duurt langer terwijl de beschikbare tijd juist korter wordt. Hoe los ik dit op? Meer weten!

Vraag 6
Ik heb een Isilon of HDS NAS systeem van honderden Terabytes met data die niet verloren mag gaan. Hoe maak ik hiervan een backup binnen de beschikbare tijd? Meer weten!

Vraag 7
Ik hoor veel over ransomware de laatste tijd. Hoe kan ik mijn data tegen deze bedreiging beschermen? Meer weten!

Vraag 8
Veel data die opgeslagen staat is inactief maar ik moet het wel bewaren. Hoe kan ik deze efficiënt archiveren? Meer weten!

Vraag 9
Per 25 mei 2018 moet ik voldoen aan de nieuwe GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) verordening van de Europese Unie. Wat betekent dat voor mij? Meer weten!

Vraag 10
Wat is de laatste stand van zaken op het gebied van Flashopslag of SSD technologie? Meer weten!