Skip to main content

Nieuws over Data Storage

Immutabele back-up van belang

By Back up No Comments

Een immutabele back-up of opslag betekent dat uw gegevens vastliggen, onveranderlijk zijn en nooit kunnen worden gewist. Het hebben van een immutable back-up is belangrijk voor elk bedrijf dat er zeker van moet zijn dat ze een kopie van gegevens hebben die altijd te herstellen is en veilig is voor ongewenste en onvoorziene omstandigheden.

Waarom een immutable back up maken?

Zodra u een immutable back-up hebt opgeslagen, kan deze niet meer worden gewijzigd of veranderd. Dit is vooral belangrijk wanneer het gaat om malware of ransomware. Als uw back-up onveranderbaar is, is deze ongevoelig voor nieuwe ransomware-infecties. Door een archief van onveranderlijke back-ups bij te houden, kunt u herstel van een ransomware-aanval garanderen door de laatste schone back-up die u hebt te vinden en te herstellen.

Het effectief bijhouden van onveranderbare back-ups betekent dat u nooit in een positie zult komen waarin de enige manier waarop u gegevens kunt herstellen na een ransomware-infectie het betalen van het cyber losgeld zou zijn.

Naast bescherming tegen gegevensbeschadiging door kwaadwillenden, stellen immutable back-ups bedrijven ook in staat om te voldoen aan de regelgeving voor gegevensnaleving, doordat aantoonbaar nauwkeurige kopieën van historische gegevens worden bewaard.

Immutabele back-ups zijn niet nieuw. Zelfs in de tijd van de tape was het mogelijk om tapemedia fysiek zo in te stellen dat ze één keer geschreven en vele keren gelezen konden worden en dus onveranderbaar waren.

Gewoonlijk wordt de onveranderlijkheid ingesteld op het opslagmedium dat u gebruikt om uw back-up op te slaan.

Mogelijkheden met immutable back up

Er zijn tal van opties, waaronder optische technologie, enterprise disk arrays, speciaal gebouwde back-upapparatuur en zelfs de cloud.

Het zal u niet verbazen dat voor moderne back-uparchitecturen de cloud aantoonbaar het medium bij uitstek is voor onveranderbare back-ups. Meestal is de cloud air-gapped van de primaire opslag, waardoor hij onmiddellijk beschermd is tegen een natuurramp. Tegelijkertijd blijft de cloud overal toegankelijk, wat betekent dat het herstel van immutable, air-gapped back-ups nog steeds onmiddellijk kan plaatsvinden, in tegenstelling tot vroeger, toen tapes moesten worden opgehaald van een off-site locatie.

De cloud biedt ook unieke functies, zoals het plaatsen van een tijdvenster op onveranderlijkheid. Als u gedurende 2 jaar een historische, onveranderlijke en niet-verwijderbare kopie van uw gegevens moet bewaren, kunt u de onveranderlijkheid voor die periode instellen.

Wilt u meer weten over back up of heel specifiek immutable back up? Bel ons gerust op +31 591 67 03 40 of mail info@storagearchitects.nl

Qumulo partner Nederland

Storage Architects kiest hybride bestandsopslag in de cloud van Qumulo

By Back up, Cover nieuws

Qumulo, de leider op het gebied van hybride bestandsopslag in de cloud, kondigde vandaag aan dat Storage Architects, een Nederlandse consultancy gespecialiseerd in opslag van digitale data, het gedistribueerde bestandssysteem van Qumulo heeft gekozen om aan de snel ontwikkelende behoeften van zijn zakelijke klanten te voldoen.

Storage Architects helpt al bijna 20 jaar bedrijven in heel Nederland, Duitsland en België bij het opslaan en veilig stellen van hun gegevens, zorgen dat ze beschikbaar zijn en ze ook archiveren en beschermen tegen potentiële calamiteiten en onderbrekingen. 

“Qumulo’s technologie is uitermate innovatief en lijkt niet op veel andere opslagmogelijkheden die we in de loop der jaren hebben gezien,” zei Edwin Middeljans, medeoprichter en consultant voor Storage Architects. “Bijvoorbeeld, doordat we real-time zichtbaarheid hebben in de documentopslagsystemen en netwerken kunnen we onze klanten meer gedetailleerde analyses en inzichten verschaffen over hun gegevens, en kunnen we ook knelpunten vaststellen en zorgen voor snellere prestaties.”

Qumulo partner Nederland

Storage Architects als trusted Qumulo partner

De onderneming functioneert als strategisch adviseur voor verscheidene data-intensieve organisaties, waaronder media- en entertainmentbedrijven, omroepen, bedrijven voor biowetenschappen en onderwijsfaciliteiten. Storage Architects ontwerpt opslagmogelijkheden die on-site of in de cloud kunnen worden gebruikt, of een combinatie van de twee. 

“IT consultants zoals Storage Architects kunnen aan hun klanten een keuze in hun opslaginfrastructuur bieden, en dit is een cruciaal zakelijk voordeel,” zegt Thore Rabe, vice president en general manager EMEA voor Qumulo. “Er bestaat serieuze interesse van film- en animatiestudio’s, post-productie bedrijven en andere mediaorganisaties om hun opslag te verdelen over hun datacenter en de cloud, en de hybride bestandsopslag in de cloud van Qumulo biedt deze  flexibiliteit.”

Wil je ook meer weten over Qumulo, bel ons +31 591 67 03 40 of mail info@storagearchitects.nl

 

Over Qumulo, Inc. 

Qumulo is de leider op het gebied van hybride bestandsopslag in de cloud, biedt real-time zichtbaarheid, schaalvoordeel en beheer van uw gegevens zowel op locatie als in de cloud. Door real-time analyses van Qumulo kunnen klanten hun opslag in detail begrijpen, knelpunten vaststellen en zorgen voor snellere prestaties. Op schaal gemaakt voor datacenter en cloud, maakt Qumulo programmatische configuratie en beheer van gebruik, capaciteit en prestatie mogelijk. De innovatieve aanpak van Qumulo blijft klanten verrassen met nieuwe capaciteiten, 100 procent bruikbare capaciteit en rechtstreekse toegang voor experts. Ga voor meer informatie naar www.qumulo.com.

Vacature Storage Architects

Vacature Systeembeheerder/Customer Service Engineer (m/v)

By Cover nieuws, Vacature

Als gevolg van groei zijn we per direct op zoek naar een Systeembeheerder/Customer Service Engineer voor onze Managed Services afdeling.

Werkomgeving

Bij Storage Architects BV zijn we als klein bedrijf gewend altijd een stap extra te zetten. Onze opdrachtgevers waarderen onze deskundigheid, de directe lijnen en onze no-nonsense aanpak om tot het beste resultaat te komen. Voor onze Managed Services betekent dat streven naar 100% uptime en korte oplostijden. Want klantverwachtingen overtreffen is het mooiste wat er is.

Om deskundig gesprekspartner te zijn investeren we continu in kennis. Van onze specialisten met meer dan 20 jaar kennis en ervaring kun je al veel leren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen.

Functieomschrijving

Als Systeembeheerder/Customer Service Engineer ben je verantwoordelijk voor het beheer en support van de diverse managed applicaties, zoals backup, file services, archivering, etc. Zowel bij de klant (remote) als in ons datacenter. Door je brede interesse en technische ervaring in ICT ben je in staat om het beheer en eerste/tweede lijns support op uiteenlopende software en hardware systemen te leveren. Je hebt een service verlenende instelling en ziet daarnaast een uitdaging in het verder optimaliseren van de managed services organisatie.

Aanvullende informatie over de functie

  • MBO/HBO werk- en denkniveau (ten minste een afgeronde MBO 4);
  • Minimaal drie jaar ervaring in (applicatie)beheer en/of helpdesk in ICT-omgevingen;
  • Een technische achtergrond is noodzakelijk met kennis van meerdere besturingssystemen waaronder VMWare, Linux en Windows;
  • Kennis van minimaal één van de volgende specialismen: Storage, Internet Security of Netwerken;
  • Je bent leergierig en analytisch om technische problemen voor klanten op te lossen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede kennis van het Engels. Kennis van de Duitse taal is een pré.

Solliciteren

Voldoe je aan bovenstaande criteria en spreekt een functie bij Storage Architects BV je aan? Stuur dan je CV en motivatie door naar vacatures@storagearchitects.nl. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Edwin Middeljans op 0591 670340.

Planet X filmproductie

Visual Effects specialist Planet X breidt uit met oplossing Storage Architects

By Back up, Cover nieuws No Comments

“Het hele team kan nu zonder problemen tegelijkertijd werken.”

Films worden in steeds hogere resoluties gedraaid. Dat betekent dat filmbestanden steeds groter worden en je dus krachtige systemen nodig hebt om goed te kunnen blijven werken. Planet X, die onder meer de visual effects voor Bankier van het Verzet en Klem heeft gedaan, ondervond dit ook. “Als alle VFX artists tegelijkertijd aan het werk waren, merkten we dat het systeem inzakte,” vertelt CEO Dennis Kleyn. Zij kozen daarom voor een oplossing van Storage Architects: de EVO van Studio Network Solutions.

Read More

Referentie Storage Architects - Reade, Amsterdam

Backup oplossing voor de zorg

By Back up, Cover nieuws No Comments

Wanneer het te lang duurt om een back-up van een weekend of een maand te draaien, wordt het tijd om een nieuw systeem te implementeren. Dat gevoel leefde bij Roel Nentjes, hoofd ICT bij Reade Revalidatie en Reumatologie. Daarom schakelde hij Storage Architects in, om een volledig nieuw systeem op te zetten. “De nuchtere aanpak sprak ons vooral aan: No nonsens, het is wat het is.”

Read More

Back up restore

Hoe lang kunt u stilstaan?

By Back up, Cover nieuws, Infrastructure

De beschikbare tijd voor het maken van een back-up wordt alsmaar korter door onder andere internationalisering en langere werktijden. De noodzaak voor een andere benadering van informatiebeveiliging en databeschikbaarheid is daarom steeds belangrijker. Maar alles is afhankelijk van de manier waarop uw organisatie werkt.

Read More