Skip to main content

Wanneer het te lang duurt om een back-up van een weekend of een maand te draaien, wordt het tijd om een nieuw systeem te implementeren. Dat gevoel leefde bij Roel Nentjes, hoofd ICT bij Reade Revalidatie en Reumatologie. Daarom schakelde hij Storage Architects in, om een volledig nieuw systeem op te zetten. “De nuchtere aanpak sprak ons vooral aan: No nonsens, het is wat het is.”

Reade is een centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken, met verschillende locaties. Mensen die een revalidatietraject doorlopen, zijn hier tijdelijk. Maar reumapatiënten zijn hun hele leven lang afhankelijk van de zorg van Reade. “Naast dat we van deze patiënten veel data hebben, heeft Reade ook een vooruitstrevende onderzoeksafdeling. Hierbij wordt enorm veel data verzameld. Dan moet je wel een systeem hebben dat al die data aankan én dat goed kan backuppen,” legt Nentjes uit. “Ons systeem was verouderd, dus moesten we een nieuw systeem opzetten.”

storage-architects-Een-duidelijke-en-nuchtere-aanpak_2

De beste back-up oplossing

Na zich te hebben verdiept in verschillende oplossingen, waaronder ArcServe, kwam Nentjes uit bij Storage Architects. “Zij hebben het hele proces van begin tot eind begeleid. Dat ging van het ontwerp van de infrastructuur tot selectie van de backuptechnologie tot en met de implementatie van het geheel.” “Ons server en applicatie landschap is divers en we hebben twee hoofdlocaties waar data is opgeslagen die moet worden veiliggesteld. Nadat ze onze omgeving en uitgangspunten met RPO en RTO eisen hadden geïnventariseerd heeft Storage Architects een ontwerp gemaakt dat hierop is afgestemd. Met de oplossing die nu is geïmplementeerd is de ene locatie de backup voor de andere en zijn we in staat om in geval van een calamiteit uit te wijken.”

Goede samenwerking is belangrijk

Tijdens een langlopend project is een goede samenwerking essentieel. “Storage Architects heeft niet alleen veel kennis in huis, ze kunnen die kennis ook heel goed delen en overbrengen op onze mensen. Dat zorgde voor een perfecte samenwerking en veel tevredenheid bij onze mensen,” zegt Nentjes. Dat kon helaas niet voorkomen dat er ook enkele obstakels waren. “Het optimisme bij zowel ons als bij Storage Architects zorgde er voor dat de doorlooptijd aanzienlijk korter werd ingeschat dan uiteindelijk het geval bleek te zijn. Met het implementeren van een gloednieuw systeem is de kans nu eenmaal groot dat je tegen kleine technische zaken aanloopt, die voor vertraging zorgen. Dat was in ons geval ook zo.”

Ondanks de langer dan geplande doorlooptijd, zijn Roel Nentjes en zijn team ‘uitermate tevreden’ over het hele project en de nieuwe oplossingen. “Reade is een vooruitstrevende instelling op het gebied van zowel zorg als onderzoek. Daar hoort ook een vooruitstrevende ICT-infrastructuur bij. Met deze nieuwe oplossingen die we samen met Storage Architects hebben weten te realiseren, blijven we dat ook en kunnen we patiënten blijven helpen, mede dankzij een goede en veilige opslag van hun en onze data. Bovendien willen we aan de NEN7510, de norm voor Informatiebeveiliging voor de Zorg, voldoen. Hierop zijn we nu voorbereid.”

Meer weten over onze referenties, kijk hier. Of bel ons +31 591 67 03 40