Skip to main content
Category

Remote editing

Touroperator Sunweb verbetert workflow met oplossing Storage Architects

By Cover nieuws, Remote editing

Touroperator Sunweb heeft voor haar eigen Creatieve Studio een centrale storage oplossing van Storage Architects in gebruik genomen.

Lander Vanraes, Art Director bij Sunweb, ging op zoek naar een oplossing ter vervanging van de bestaande en verouderde storage.”In de Coronatijd konden we niet meer naar ons kantoor in Rotterdam en moesten we het creatieve werk vanuit huis doen. Met veel gekopieer van data en inefficiëntie als gevolg. We zochten daarom niet alleen snelle edit storage maar ook een oplossing die “Remote Editing” mogelijk maakt. Oftewel om videos en beelden locatie-onafhankelijk en op afstand te kunnen bewerken en te reviewen. Na meerdere oplossingen te hebben gezien bleek dat Storage Architects met de juiste kwam: de EVO van Studio Network Solutions.”

“Nu we er enkele maanden mee aan de slag zijn merk ik dat de snelheid en efficiëntie een stuk hoger liggen dankzij de EVO. De ene dag wordt bv. in Oostenrijk footage gedraaid, deze footage wordt overnight van op locatie op de EVO gezet en de dag erop kunnen we ermee mee aan de slag in postproductie vanop kantoor, thuis of waar ook ter wereld. Iets wat vroeger soms enkele weken duurde kan nu soms zelfs al in enkele uren.”

Edwin Middeljans, medeoprichter en consultant bij Storage Architects, legt uit: “Na een analyse van de huidige situatie en vooral de workflow van Sunweb vanaf ingest, approval proces tot aan publicatie, kwamen we op de EVO uit. De EVO is een speciaal voor video editing ontwikkeld systeem met sterke integraties met o.a. Adobe Creative Cloud, Apple en AVID edit applicaties. De performance die de geïnstalleerde EVO-configuratie levert kan 4K resoluties aan en biedt een zeer sterke prijs/ functionaliteitsverhouding. Een ideale oplossing voor Marketing Studio’s zoals die van Sunweb.”

“De snelheid en efficiëntie liggen een stuk hoger dankzij de EVO. Iets wat vroeger soms enkele weken duurde kan nu soms zelfs al in enkele uren.”

Jos van Duijn, Head of Architecture & Security bij Sunweb, vult aan: “Op afstand toegang verlenen op centrale systemen neemt altijd risico’s met zich mee. We hebben dan ook meerdere gesprekken hierover met Storage Architects gevoerd en onze Security eisen bij hen neergelegd. Ze hebben hierover met ons meegedacht en zijn met een goede oplossing gekomen om de EVO te integreren in ons beveiligde netwerk.”

Over Sunweb

Sinds 2000 biedt Sunweb voordelige vliegvakanties en wintersportreizen aan naar bestemmingen binnen en buiten Europa. Op dit moment is Sunweb Group GmbH één van de grootste touroperators in Europa met ongeveer 1 miljoen klanten per jaar en meer dan Euro 700 miljoen omzet. Met 400 medewerkers en meerdere merken is Sunweb actief op zeven internationale markten: Nederland, België, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Bekijk www.sunwebgroup.com voor meer informatie over Sunweb Group GmbH en de overige merken.

Heeft u vragen over een centrale data storage oplossing?

We hebben al jaren ervaring in het oplossen van dit soort data storage vraagstukken. Met al deze projecten hebben we deskundigheid opgebouwd in uiteenlopende sectoren. We kennen de aandachtspunten, de valkuilen en de mogelijkheden die beschikbare technologieën bieden.
Je kunt ons contacten voor een uitgebreid gesprek +31 591 67 03 40 en vraag naar Edwin Middeljans.