Skip to main content

dHCI, de ICT infrastructuur van de toekomst

De vervanging van een datacenter is altijd een ingewikkelde puzzel. Welke technologische keuzes moet u maken, wanneer u niet exact weet hoe de behoefte vanuit de business zich de komende jaren gaat ontwikkelen? De sizing en scaling van vandaag zijn mogelijk niet toekomstbestendig en latere uitbreiding van performance en capaciteit zijn per definitie complex. Met een dHCI-oplossing van Storage Architects en HPE beschikt u over een ICT infrastructuur die zowel hoge performance biedt, als flexibel en schaalbaar is.

Van HCI naar dHCI

Halverwege de jaren 2000 kwam de hyperconverged infrastructuur (HCI) op als een nieuwe architectuur die werd gebruikt door hyperscalers zoals Google, AWS etc. Naarmate HCI meer bekendheid kreeg, werden commerciële versies ontwikkeld. De softwaregedefinieerde flexibiliteit, het eenvoudigere beheer en de schaalbaarheid, en de betere rendabiliteit zorgden ervoor dat HCI al snel succesvol werd in de zakelijke markt. Maar met de groei van deze markt liepen organisaties tegen twee nadelen van HCI aan:

  • HCI kon alleen worden uitgebreid door nodes toe te voegen met relatief vaste verhoudingen tussen computer- en opslag resources. Wanneer organisaties alleen maar meer opslagcapaciteit nodig hadden werden ze gedwongen compute capaciteit toe te voegen en te betalen die ze eigenlijk niet nodig hadden.
  • Vanwege de manier waarop herstel in HCI-omgevingen plaatsvond, kon herstel na een node-fout lang duren. Zeker voor bedrijfskritische workloads kon de hersteltijd een echt probleem worden, wanneer de beschikbaarheidseisen in het bereik van “vier negens” en hoger lagen.

De oplossing ligt in de ‘d’ van dHCI. Met disaggregated HCI kunnen organisaties altijd de optimale verhouding tussen compute- en storage-kiezen.

De 7 belangrijkste redenen om voor dHCI van HPE te kiezen

  1. Geen performancevermindering

In plaats van het aanpakken van de inconsistente en steeds groter wordende latency in HCI-nodes, biedt dHCI consequent een latency van minder dan een milliseconde.

  1. Ongeëvenaarde robuustheid

Wanneer een HCI-node uitvalt, loopt u het risico de toegang tot zowel de data als de applicatie te verliezen. Bij dHCI is hier geen sprake van: gegarandeerd 99,9999% databeschikbaarheid levert het soort betrouwbaarheid waar traditionele HCI simpelweg niet aan kan tippen.

  1. Efficiënte flexibiliteit

Met HCI zit u ofwel vast aan overcapaciteit, of moet u gespecialiseerde nodes voor performance of capaciteit kopen en de schijven handmatig toewijzen. Accepteer geen beperkingen: met dHCI schaalt u altijd exact zoals u wilt.

  1. Geen afstelling, nooit

Voor het optimaliseren van uw datastorage met HCI moet u constant het juiste evenwicht tussen capaciteit en prestaties zien te vinden, voor elke VM. Met dHCI zijn dataservices altijd ‘aan’ en altijd geoptimaliseerd.

  1. Gegarandeerd de beste data-efficiëntie

Bewaar meer data in dezelfde (of zelfs minder) capaciteit op dHCI dan op elk ander platform.

  1. Begin snel en blijf up-to-date

Zet in minder dan vijftien minuten een full-stack-infrastructuur op met automatische detectie en beleidsgestuurde automatisering. Houd vervolgens uw infrastructuur up-to-date via naadloze upgrades die u met één klik uitvoert.

  1. HPE is ‘Leader’ in Gartner’s Magic Quadrant

In 2021 is HPE voor het derde jaar op rij benoemd tot ‘Leader’ in Magic QuadrantTM-rapport over primaire storage van Gartner®.

Klaar voor de toekomst met dHCI?

Wilt u weten waarom organisaties zoals Eekels TBI voor dHCI hebben gekozen? Download deze Case study via onderstaand formulier of neem contact op met Edwin Middeljans – 0591 67 03 40.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Shared Edit Storage

Iedere applicatie voor editing heeft zo haar specifieke functies, interactie en werking en wij weten welke.
[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”#” text=”Klik hier” color_override=””]

Remote editing

Remote Editing, een veelgestelde vraag op dit moment, die op verschillende manieren kan worden ingevuld.
[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”https://storagearchitects.nl/remote-editing/” text=”Klik hier” color_override=””]

NAS Scale-Out Filestorage

Ongestructureerde data, zoals mail, documenten en foto’s en video’s, groeit het snelst
[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://storagearchitects.nl/broadcast-vod-mam-storage/” text=”Klik hier” color_override=””]

Replicatie en Failover

NAS oplossingen van honderden Terabytes of zelfs PetaBytes zijn gebruikelijk in Media & entertainment.
[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://storagearchitects.nl/replicatie-failover/” text=”Klik hier” color_override=””]

Backup & Recovery

Traditionele oplossingen voor backup volstaan in de Media & Entertainment industrie behoeven echte aandacht.
[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://storagearchitects.nl/backup-recovery/” text=”Klik hier” color_override=””]

Media Archivering

Archiveringsoplossingen voor media workflows zijn vaak heel specifiek. Is er een MAM aanwezig?

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”https://storagearchitects.nl/media-archivering/” text=”Klik hier” color_override=””]