Skip to main content

Edwin Middeljans, Consultant / Co Founder

Ik ben in 1996 begonnen in het storage vak. Bij AD Graphics/Rorke Data in Emmen, gespecialiseerd in storage oplossingen voor met name de grafische- en audiovisuele industrie. Omdat er geen kant-en-klare systemen waren die voldeden aan de eisen van de media industrie bouwden we onze eigen storage oplossingen. Uniek in die tijd. Internet stond nog in de kinderschoenen, Google bestond nog niet en de grootste harddisk op dat moment had 3,2Gbyte capaciteit. Het was het SCSI tijdperk met SCSI terminators om via diskshuttles data tussen scanners en werkstations uit te wisselen, het zogenaamde ‘sneakernet’. Met het zelf ontwikkelde RIPLINK en PageComposer konden we in High-End file formaten van Scitex, Crossfield en Hell Chromacom bestanden uitwisselen met Apple Desktop Publishing werkstations die toen sterk in opkomst waren.
Zodra er een nieuwe technologische innovatie op de markt kwam op storage- of netwerkgebied gingen we er mee aan de slag. De introductie van Fibre Channel in 1997, de ontwikkeling van Storage Area Network (SAN) infrastructuren in media productie en broadcast omgevingen met Apple en PC’s in 1998 en de introductie van snellere harddrives met 15.000 rpm in 2000 (‘Seagate Cheetah’) om er een paar te noemen. In 2000 installeerden we ook onze eerste (media)archiveringsoplossingen op basis van HSM (Hierarchical Storage Management) met AIT-Tape en DVD opslagmedia.
Aangevuld met een MAM (Media Asset Management) oplossing die inhouse was ontwikkeld.
Een fantastische tijd waarbij we technisch gedreven, met vallen en opstaan en een enorme betrokkenheid opdrachtgevers in een specifieke industrie vooruit hielpen. Wereldwijd. Een betere leerschool kun je je niet wensen.

Met deze achtergrond hebben we in 2002 Storage Architects opgericht. Met dezelfde betrokkenheid en vakmanschap mooie projecten realiseren en opdrachtgevers helpen de juiste keuzes in technologie te maken. De vertrouwde adviseur van organisaties willen zijn bij uiteenlopende storage vraagstukken. Een lange termijn partner die betrokken, deskundig en objectief is.
We zijn honderden projecten en 26 jaren aan innovatie verder. De passie voor het vak en ICT-Technologie is nooit veranderd. Wel talrijke ervaringen rijker. Met een internationale netwerk aan specialisten die is gegroeid en die ons vanuit alle werelddelen over de laatste ontwikkelingen en inzichten informeren. Dat levert waardevolle kennis op maar ook de mogelijkheid dingen wél voor elkaar te krijgen.

Neem contact op met Edwin Middeljans

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edwin Middelsjans, Storage Architects