De data blijft maar groeien. Al snel heb je zo honderden Terabytes of zelfs Petabytes aan data. Wil je daar een volledige backup van draaien, dan kost dat veel tijd. En dat is nu juist net het probleem.
Nu we steeds meer data in ons bezit hebben, ligt er een logische vraag op tafel: hoe zorg ik dat ik al mijn data goed en snel kan backuppen?
De data blijft maar groeien. Er zijn verschillende manieren om data op een centrale plek op te slaan. NAS (Networked Attached Storage) storage oplossingen van bijvoorbeeld Isilon, NetApp en HDS zijn ideale oplossingen voor centrale file storage. Deze NAS oplossingen groeien vaak snel met ongestructureerde data in de vorm van kantoordata, maar ook foto’s, audio en video bestanden. Al snel heb je zo honderden Terabytes of zelfs Petabytes aan data op de NAS staan. Wil je daar een volledige backup van draaien, dan kost dat veel tijd. En dat is nu juist net het probleem.
Niet adequaat
Want bestaande backup methodes en oplossingen kunnen deze omvang vaak niet adequaat of binnen beschikbare backup windows backuppen. Want hoe meer tijd je bezig bent met backuppen (hoe groter je backupwindow moet zijn), hoe langer je risico loopt op dataverlies. Je wilt dus voor een zo kort mogelijk window gaan. De huidige backup methodes hebben vaak ook beperkingen als het om het herstel van data gaat: de restore. Zo kun je met het verouderde NDMP protocol bijvoorbeeld alleen een restore doen naar dezelfde NAS vendor.
Wat heb je nodig?
Om deze enorme hoeveelheid aan data te backuppen, zoek je dus naar een methode die snel kan werken en volledig is. Om tijd te besparen, wil je dat het backup systeem snel doorheeft wat er veranderd is aan de data. Dat er als het ware al een lijst met veranderingen wordt bijgehouden in plaats van dat je hiervoor eerst alle data moet doorzoeken, een zogenaamde ‘filesystem scan’. Om vervolgens alleen nog deze veranderingen te backuppen na eenmalig een full backup te hebben gemaakt, een ‘incremental forever’ methode. We zien daarmee backup windows verkorten van soms wel 5 dagen (en ook langer!) naar enkele uren. En natuurlijk een manier waarop je naar alle verschillende NAS of andere storage omgevingen, van welke vendor dan ook, een restore kunt doen.
Storage Architects heeft een dergelijke methode in huis. Dankzij backup software, die bijvoorbeeld samenwerkt met het Onefs filesysteem van Isilon, kunnen we ervoor zorgen dat uw grote datasets binnen een acceptabele window veilig worden gesteld en, indien nodig, een volledige restore kunnen doen.
Wilt u weten welke mogelijkheden er allemaal zijn om uw Terabytes of zelfs Petabytes aan data te beschermen, neem dan gerust contact met ons op.